Арестуваха сина на известен бизнесмен за крупен обир

by npetrov
5 029 views

Днес ще бъде гледана мярката за неотклонение
Синът на известен бизнесмен бе арестуван за крупен обир.
 
Става въпрос за сина на една от бизнес империите у нас – „Бойлери Шишков“.
 
Славейко Шишков и двама негови приятели били спипани в Свищов, след като свили 72 000 лв. от касата на местния месокомбинат, съобщава „Телеграф“. Новината е потвърдена от МВР и прокуратурата, уточнява изданието.
 
Оказва се, че Славейко Шишков е извършил дръзкия удар с легендарния крадец Николай Венков – Понти и братовчед му Венелин Венков.
Шишков, Понти и братовчед му получили вътрешна информация, че в месокомбината има каса с голяма сума пари и взели решението да атакуват.
 
Избрали Деня на храбростта и Българската армия – 6 май. 
Разчитали на това, че КПП-тата са паднали и тръгнали следобед от София с автомобил „Форд Фокус“, посочват криминалисти.
Пристигнали вечерта и час преди полунощ нахлули във фабриката.
 
Тримата взломили касата като използвали тапа и други техники, за да заглушат алармата. Успели да задигнат близо 72 000 лв. и духнали обратно. Разследващите били уведомени и тръгнали по горещи следи.
 
Ченгетата разбрали веднага кой стои зад дръзкия удар и уведомили СДВР, тъй като и Понти, и Славейко живеят в столицата.
Те били спипани преди два дни в домовете си по бели гащи, разкриват униформените.
 
Шишков опитал да избяга, но след секунди съпротивата му била сломена и бил арестуван. От МВР уточняват , че и тримата арестувани са известни на полицията, единият от тях – Понти е и осъждан. Задържани са за 72 часа и се очаква днес да им бъдат гледани мерките за неотклонение.
 
При обиските в домовете на бандитите били открити част от откраднатите пари в размер на близо 72 000 лв., както и тапи и техниката, с която правят ударите.
За момента нито един от тях не е проговорил, използвайки правото си да запазят мълчание.
 
Разследващи коментираха, че Славейко Шишков и брат му тръгнали по лош път след като баща им починал при инцидент. Понти пък е стар крадец, известен с кражби от апартаменти. Брат му беше задържан от търновски полицаи през 2017 г. също за кражба с Боби Мечката и Куция.

Вижте още

Оставете коментар

Captcha + 69 = 76

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.