Арестуваха известен контрабандист при спецакцията в Сливен

by npetrov
10 486 views

 
Преобладаваща част от задържаните са негови роднини
Известен контрабандист бе арестуван при спецакцията в Сливен.
 
Оказва се, че откритите ценности – пари, злато и скъпоценни камъни са на стойност около 2 млн. лева.
 
Припомняме, че акцията бе проведена под ръководството на прокуратурата, заедно с ГДБОП. Те разработвали въпросната банда от около година. Стартът на обиските бил даден зарази незаконни цигари.
 
Групата е изнасяла цигари за Великобритания, където били регистрирани като безработни. Както сами се досещате, там източвали социалната система.
Прокурор Веселин Гангалов разкри по време на брифинг, че са задържани 16 лица, на които са повдигнати обвинения за имотни измами, пране на пари и квалифицирана контрабанда. Три от лицата са с мярка задържане под стража за 72 часа, а други трима – с подписка.
 
При спецакцията е задържан 53-годишният известен контрабанден бос С.С. от Сливен. Преди години той се занимавал с контрабанда на лагери, а към днешна дата е разширил дейността си, отбелязва СливенИнфо.
Преобладаващата част от задържаните снощи са негови роднини.
 
Проверено е и чейнджбюро, преобладаващата част от печалбата на което е била влагана в закупуването на ценности.
Скъпоценностите били натикани в чували. Освен това разследващите открили химични вещества, които се ползват за наторяване в земеделието. Те били в товарен автомобил.
Източник: blitz.bg
 
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 20 + = 25

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.