Апаши „ужилиха“ жестоко бизнесмен с прякор Японеца

Успели да свият над 10 кг злато и стотин хиляди левове

by iva nikolova
3 103 views

Умели апаши успели сериозно да ужилят смолянски бизнесмен. Задигнали са над 10 килограма злато и стотици хиляди левове. Обирът е станал в почивните дни, докато Беширов е бил извън Смолян.

Бдителни съседи са забелязали отворената входна врата, която стояла дълго по този начин и подали сигнал до полицията. Дошлите на място служители на реда констатирали, че е имало проникване в къщата и липсват сериозни суми и злато.

 

Шефът на полицията ст. комисар Костадин Пачеджиев е потвърдил за инцидента пред медиите, като е уверил, че се работи усилено по установяване на извършителите.

 

По информация на запознати със случая крадците са професионалисти и са разполагали с вътрешна информация. Открадната сума пари не се конкретизира, но става въпрос за 6-цифрена, а златото е над 10 килограма, които по пазарна цена са около 650 000 лв според чистота му.

 

Здраво Беширов – Японеца има влязла в сила условна присъда за лихварство след множество жалби до институциите от друг местен лихвар – Съби Хаджиев. Разследването по този случай датира от 2012-та година.

Японеца е заявил тогава, че не е лихвар, а съдружник и съсобственик на места заложна къща.

 

В областта е проведена акция Лихварите през 2012 г, като тогава един от арестуваните се оказа и общински съветник в община Неделино.

 

Източник: blitz.bg

Вижте още

Оставете коментар

Captcha 58 − 57 =

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.