Антон Златанов разкри ще бъдат ли съборени палатките на „Орлов мост“

by npetrov
1 391 views

Антон Златанов разкри ще бъдат ли съборени незаконните палатки на „Орлов мост“
Зам.-шефът на СДВР Антон Златанов коментира случая пред Румънското посолство, при който бе потрошен автомобилът на жена с две малки деца. Той заяви, че това не е било допуснато умишлено.
Златанов добави, че същата вечер са постъпили множество сигнали от граждани, които са недоволни от незаконното блокиране на кръстовището.
Зам.-шефът на СДВР подчерта, че в българската Конституция не съществува термин като „гражданско неподчинение“. Той поясни, че случващото се на улицата е нарушение на правовия ред.
Златанов заяви, че се ядосва за моментите, в които ги обвиняват в полицейщина заради толерантната практика.
Той е категоричен е, че полицията не се стреми да пази определена партия, а пази държавността“, подчерта той. За инцидента на бул. „Ситняково“ Златанов обясни, че е било немислимо да се реагира по-бързо от страна на полицията.
За инцидента на бул. „Ситняково“ той каза, че е грозен и опасен. Златанов заяви, че полицията е реагирала максимално бързо в случая.
Ст. комисарят подчерта, че през тези 40 дни е имало ранени полицаи и хвърлени бомбички и през цялото време е имало напрежение. 
Той коментира и възможността за премахване на лагера на „Орлов мост“, заявявайки че полицията трябва да използва прекомерна сила, която не съответства на извършеното деяние.
Антон Златанов добави, че хората на „Орлов мост“ не са агресивни“.

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.