Уличеният в измами и връзки с издирван престъпник Демерджиев става заместник-министър! (Ето как Бойко Рашков и прокуратурата искат да заметат скандала)

https://crimes.bg/analizi/ulicheniyat-v-izmami-i-vrazki-s-izdirvan-prestapnik-demerdzhiev-stava-zamestnik-ministar-eto-kak-boyko-rashkov-i-prokuraturata-iskat-da-zametat-skandala/42919 Crimes.bg
Уличеният в измами и връзки с издирван престъпник Демерджиев става заместник-министър! (Ето как Бойко Рашков и прокуратурата искат да заметат скандала)

Спряганият за заместник министър на Бойко Рашков бивш служебен правосъден министър Иван Демерджиев, който стана известен с борбата срещу ГП Иван Гешев замесен в скандал с издирван от няколко страни в Европа китайски измамник!

„Още преди няколко месеца ПИК съобщи за това, че Иван Демерджиев е замесен в скандал с издирвания за финансови измами в Република Китай австрийски предприемач Хелмут Клаус Панитц.

Вместо да бъде клиент на прокуратурата Иван Демерджиев получава пост във Вътрешното като поредният заместник-министър на вътрешните работи!

Ресора, който Бойко Рашков ще повери на Демерджиев е извършване на подривни действия срещу Прокуратурата и Главния прокурор, което е ахилесовата пета както на Рашков, така и на Демерджиев.

Назначението му не е случайно имайки предвид криминалните му възможности и престъпни деяния извършвани от него, които са добре прикрити и легализирани зад чл. 33 от Закона за адвокатурата.

Не става ясно обаче защо прокуратурата остава глуха и сляпа за всичко около Демерджиев и вместо тя да задава въпроси към него в процесуално качество различно от свидетел той се превръща в основното острие на Бойко Рашков за атаки срещу нея.

Дори уличаването му в подкупи и лобизъм не спира Бойко Рашков да го назначи. Общата цел и враг и на двамата (Прокуратурата) ги прави все по уверени и напористи.Бореца за справедливост и законност- Бойко Рашков не само не предприема никакви действия за извършване на проверка за онези пари, които се размятаха в тайните чатове на Дерменджиев и „неизвестния“ до момента негов събеседник, напротив НАЗНАЧАВА Демерджиев при себе си за да може да прикрие и замете всички следи.

„ …Демерджиев уведомява „неизвестен“ събеседник за очаквани действия именно от Бойко Рашков…..“ и отговора „..Бях точен с парите когато каза, обеща ми бързо развитие, а сега се криеш... Какво се случва?“

Демерджиев пише: „Прав си за всичко, извинявай за забавянето, но всичко, поето като ангажимент, ще бъде изпълнено. Ще се чуем по-късно защото сега не мога да говоря. Както виждаш, ще има разместване и трябва да запазя поста.“

Прокуратурата мълчи и за скандала с издирвания за финансови измами в Република Китай австрийски предприемач Хелмут Клаус Панитц в който Демерджиев е главно действащо лице.

Добре прикрит зад фигурата на адвокат последните няколко години той участва в схема за присвояване на обекти от българската енергийна система. Неговата роля в присвояването на ВЕЦ Давидково, както и фотоволтаичните централи в с. Дуванлии, Пловдивско, тези в с. Оризари, общ. Твърдица са само малка част от която онази българска прокуратура, която Демерджиев иска да закрие трябва да се поинтересува.Името на бореца за правов ред Демерджиев се замества с Гуо Хайронг от Р. Китай издирван от няколко държави в Европа, като двамата присвояват фотоволтаичните централи в с. Дуванлии, Пловдивско, тези в с. Оризари, общ. Твърдица.

Ще припомним на прокуратурата, че схемата по която Демерджиев е съветвал Гуо Хайронг е да бъдат източени двете дружествата и след което централите им са изнесени на публични продан за събиране на задължения по записи на заповед, издадени от трето лице-Хелмут Панитц като бивш управител в полза на свързани с него лица и фирми.

За да бъдат прикрити следите на Демерджиев, той се явява адвокат на немския гражданин Людвиг Брамал Гмах и австриеца Хелмут Панитц. По този начин името му не може да бъде прикачено към издирвания Гуо Хайронг.

Неясна обаче е и ситуацията около Демерджиев, а именно, че близките му връзки и контакти с Пламен Узунов продължават и днес.

Вероятно Бойко Рашков е преглътнал това, като се надява, че именно с помощта на новото си острие Демерджиев ще засили подривната дейност и анти-пропагандата срещу Прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.