Само надеждата към Иван Гешев му е останала на Велко Йотов!

https://crimes.bg/analizi/samo-nadezhdata-kam-ivan-geshev-mu-e-ostanala-na-velko-yotov/38501 Crimes.bg
Само надеждата към Иван Гешев му е останала на Велко Йотов!

Велко Йотов беше измамен брутално и сега единствената му надежда е, че Иван Гешев ще раздаде справедливост!

„Поболях се покрай този апартамент. Да платиш нещо, да му направиш ремонт за толкова много пари, хубаво обзаведен.. И накрая да ти го вземат“, така започва разказът на бащата на легендата Велко Йотов – Николай пред БЛИЦ.

Ужилва ги печално известният „бизнесмен“ Димитър Барбуков.

„Синът ми, в момент на еуфория от представянето на световното в САЩ, решава да купи жилище. Руслан Вуцов, син на покойния Иван Вуцов, го запознава с Димитър Барбуков, който сладко обяснява как ще прави елитен блок. Голям. В него ще бъдат само избрани личности и искал синът ми да бъде един от тях.

Барбуков обясняваше как ще го даде на по-ниска цена, защото Велко ще бъде добра реклама за бизнеса му. И после да разказва на други купувачи, че в блока живеят футболисти като него.

Платена е последната вноска на 18.10.1996 година, а аз се грижех за всички ремонтни дейности, понеже Велко се изнесе от България още преди първенството в САЩ. Дали сме почти 50 000 лева за ремонти…“, продължава Николай Йотов.

„А в същото време Зографов от ЖСК „Български художник“ съди сина ми, че се е настанил неправомерно в негово жилище. Оказва се, че Барбуков се е скарал с тези от Съюза, те му възложили да строи блока, а срещу това ще му дадат апартаменти. Карат се, а той гледа бързо да излъже хората да ги купят.

Стига се до съд, накрая ни изхвърлиха от там. Историята е много дълга и сме я описали в писмо до главния прокурор Иван Гешев, в когото вярваме“, казва още Николай Йотов.

„Аз се поболях покрай този апартамент. Съсипахме си здравето, живота. Всичко започна, когато Барбуков и останалите ни излъгаха с този апартамент. Вдигнах кръвно, получих диабет.. При адвокати ли не бяхме, дела ли не водихме. Просто ни казаха, че няма как да спечелим. И така стана. Хората, които ни взеха апартамента нямат никакви доказателства, но… Последната ни надежда остана Иван Гешев. Не знам как така ще си купиш апартамент и някой ще дойде и ще ти каже да се изнесеш, защото бил негов. Че даже и ще те осъди да му плащаш наем.

Сега в апартамента, доколкото знам, живеят някакви чужденци, не ги знаем какви са. Съседите разказват. Този Зографов го е дал под наем и си прибира пари. От нашия апартамент, който синът ми е купил, а аз съм ремонтирал и обзавел изцяло“, ядосва се бащата на бившия играч на Левски и националния отбор.

„Не знам кои други бивши спортисти имат жилища там. Знам, че уж Барбуков подаряваше апартаменти на някои. Едната беше Екатерина Дафовска, която в едно интервю след това каза: „От Барбуков апартамент? Не мерси! Подареният си го платих два пъти“. Знам, че някои съседи са били изнудвани и са платили хиляди левове, за да останат в жилищата си, които веднъж са купили“, разказа още пред БЛИЦ Йотов-старши.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.