Иван Гешев започва проверка на ТЕЦ-овете: Трябва да се знае какво точно горим и защо го горим!

https://crimes.bg/analizi/ivan-geshev-zapochva-proverka-na-tec-ovete-tryabva-da-se-znae-kakvo-tochno-gorim-i-zashto-go-gorim/34357 Crimes.bg
Иван Гешев започва проверка на ТЕЦ-овете: Трябва да се знае какво точно горим и защо го горим!

Иван Гешев е решен на всичко да постигне пълна прозрачност в държавата!

 

Главният прокурор Иван Гешев е наредил пълна инспекция на ТЕЦ-овете в България. Четири от тях са предвидени за цялостна проверка. 

Гешев е възложил на министъра на околната страна незабавна проверка на горенето на боклуци, внесени от страни – членки на Европейския съюз.

Целта е да се установи дали всичко се гори регламентирано или има нещо нередно. Както и дали изобщо трябва да се горят внесените отпадъци.

Обект на проверката са: ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Перник“, ТЕЦ „Бобов дол“ и ТЕЦ „Сливен“.

В последните месеци горенето на боклуците на чужди страни у нас стана значим проблем, срещу който голяма част от народа въстана. Ето защо Иван Гешев е решил да провери нагледно какво се случва.

Ще бъдат проверени издадените разрешителни по реда за Закон за опазване на околната среда (ЗООС) и Закон за упревление на отпадъците (ЗУО). Трябва да се провери дали въпросните ТЕЦ-ове имат условията да се справят с всички отпадъци, без това да вреди на жителите на съответните общини.

 

Ако има установено престъпление, незабавно трябва да се уведоми МВР и да се сезира прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.