Иван Гешев категоричен: Политиците да се вслушат в гласа на лекарите!

https://crimes.bg/analizi/ivan-geshev-kategorichen-politicite-da-se-vslushat-v-glasa-na-lekarite/38536 Crimes.bg
Иван Гешев категоричен: Политиците да се вслушат в гласа на лекарите!

Иван Гешев подкрепя напълно българските медици и се надява, че политиците ще чуят гласа на лекарите!

„За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова, вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“. Тези опасения изрази главният прокурор Иван Гешев пред БНР. Така той подкрепи искането на медиците за радикални мерки срещу коронавируса.

Той не скри подкрепата си към Столичната колегия на Българския лекарски съюз, който се обяви за засилване на ограничителните мерки срещу COVID-19. Настояването на медиците е за ограничаването на влизането в София, както и за забрана за напускане на домовете.

„Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепям. Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС. Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик“, каза още главният прокурор.

Иван Гешев призова политиците да покажат отговорност и да защитят българските граждани, българската държава и собствените си семейства.

 

По-късно и от БЛС предложиха да се наложи пълна карантина на възрастните хора и да се въведе задължителен вечерен час на територията на цялата страна. Според тях, за да се ограничи разпространението на вируса, е необходимо и да се ограничи движението между градовете без основателна причина.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.