Главният прокурор: Не делим хората на министри, социално слаби и др. Просто спазваме закона!

https://crimes.bg/analizi/glavniyat-prokuror-ne-delim-horata-na-ministri-socialno-slabi-i-dr-prosto-spazvame-zakona/34438 Crimes.bg
Главният прокурор: Не делим хората на министри, социално слаби и др. Просто спазваме закона!

Иван Гешев просто спазва закона такъв, какъвто е. Нищо друго не го интересува, ако ще да става въпрос за най-влиятелния човек в света. Той проговори пред медиите по много важни въпроси, които вълнуват българското общество в момента!

Стана ясно, че родната прокуратура начело с Иван Гешев ще осъществи пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир. Това заяви самият главен прокурор.

„Ще извършим пълна проверка, ще анализираме ситуацията и ще се снемат обяснения от всички замесени лица. Предстои пълна проверка.

​​​​​​Ако има данни и доказателства за престъпления, ще подходим както все път, независимо дали става въпрос за Гергов или някой друг“, каза Гешев.

„Всеки, който е нарушил закона и който не спазва правилата или ще трябва да спазва правилата, или ще понесе последствията на закона“, добави още той.

„Няма проблеми да разпитаме всеки, когато имаме данни или доказателства за нещо. Това е рутинен случай, единственото интересно е за вас журналистите с оглед предмета на тази проверка“, заяви главният прокурор Иван Гешев за твърденията в статия на испанския вестник „Ел Периодико“.

„Имаме хиляди проверки и при всички тях, независимо дали става въпрос за министър, за министър-председател или за лица, които имат някакъв имунитет, първо спазваме закона такъв, какъвто е и не делим хората на министри, министър-председатели, лица с имунитет, депутати или изключително богати хора или социално слаби.

Единственият критерий е дали е спазен законът или не е спазен законът. Прокуратурата има еднакъв подход във всеки един случай, независимо с оглед на личността“, добави Гешев, цитиран от Канал 3.

За бившия екоминистър Нено Димов, който е в ареста, главният прокурор заяви: „Казаха, че сме били извършили политическо убийство, друга опозиционна партия от трибуната на НС мисля, че Нинова, изнесе реч какви други нарушения сме извършили по отношение на друго лице с имунитет.

Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия и въобще не ни интересува как ще го интерпретират политиците, това си е проблем на политиците“.

„Работата на прокуратурата е, когато има доказателства и данни за престъпления да спазва закона“, подчерта Гешев и добави: „Оттам нататък какво смята една партия, независимо дали е коалиционна или опозиционна, или някой политик, въобще не ме интересува и не би трябвало да го интересува всеки прокурор. Ние нямаме досег с политиците“.

„Единственият досег с политиците е, когато те нарушат правилата на закона, оттам нататък не ме интересува някой какво смята и какво коментира.

Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим“, коментира още главният прокурор.

 

От тази сутрин обвинител номер едно на България се намира в Пловдивско, където в момента се провежда мащабна акция, при която има много арестувани.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.