Главен прокурор Гешев изиска от ДАНС цялостна проверка на приватизационния процес!

https://crimes.bg/analizi/glaven-prokuror-geshev-iziska-ot-dans-cyalostna-proverka-na-privatizacionniya-proces/34353 Crimes.bg
Главен прокурор Гешев изиска от ДАНС цялостна проверка на приватизационния процес!

Иван Гешев се е заел със задачата да следи изкъсо какво се случва в държавата и дали се спазва законът!

 

Цялостна проверка на приватизационния процес е възложил на ДАНС главен прокурор Иван Гешев. Това включва проверка и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, ведомства и други държавни структури.

Проверката обхваща абсолютно всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС има задачата да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, обезщетения, лихви и банкови гаранции в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. Трябва да се провери и извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, ако те не са изпълнени.

Ще бъде проверена основно цялата документация по следприватизационния контрол, ще се установи дали всички договори са спазени и са отразени в публичния регистър.

Трябва да бъде извършен и анализ на одитните доклади на Сметната палата и да се провери какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.