Цветан Василев: Сърбия има показания за покушение срещу мен

https://crimes.bg/analizi/cvetan-vasilev-sarbiya-ima-pokazaniya-za-pokushenie-sreshtu-men/37676 Crimes.bg
Цветан Василев: Сърбия има показания за покушение срещу мен

Банкерът Цветан Василев, който в момента се намира в Белград даде интервю пред сайта www.glasove.com

По време на интервюто Василев е бил попитан защо не се е явил да даде показания в България пред прокуратурата. В част от отговора си, той посочва че е налична информация за организирано покушение срещу него в България, за което в Сърбия свидетели са дали писмени показания. Откъс от интервюто може да видите по-долу.

- Споменахте думата “следствие”. Защо не се явихте в България, за да дадете показания пред прокуратурата?

- Това е една дълга сага. Аз започнах с това как бе организирана атаката срещу банката - с обвинението срещу мен в поръчителство на убийството на Пеевски, което автоматично означаваше арест за мен, преди да беше паднала банката. Затова останах навън, а не за да се крия. Второ, чрез моите адвокати аз имам поне четири молби, на които не е отговорено или е отговорено отрицателно за гаранции от страна на прокуратурата за моя живот и за моята сигурност.

- Как не е отговорено?

- Нито на една от тях не е отговорено. И ще ви кажа още нещо: в момента в Сърбия има показания, писмени показания за организирано покушение срещу мен.

- Дадени от свидетели?

- Дадени от свидетели, които са разкрили това. В момента то е в сръбския съд. Как да се върна в България?

- Има ли някакво следствие или дело, което се води тук, в Сърбия?

- Тук в момента това се разследва. Освен това през септември месец чрез моите адвокати аз поисках да бъда разпитан чрез видеоконферентна връзка.

Цялото интервю с Цветан Василев може да прочетете тук.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.