Американски учени бият тревога с тревожен доклад за България и коронавируса

by npetrov
749 views

Американски изследователи бият тревога за пандемията у нас
Американският институт за здравни показатели и оценки направи тревожна прогноза за страната ни и развитието на коронавируса у нас.
Според американските изследователи, които се занимават с проследяване на развитието на пандемията във всяка държава до 1 октомври 2020 година, неспазването на мерките у нас ще доведе до усложняване на ситуацията.
Експертите са на мнение, че активното носене на маски и спазване на физическа дистанция, са решаващи за овладяване на ситуацията у нас, въпреки че в момента се наблюдава ръст, пише БЛИЦ, позовавайки се на bg-voice.com.
Те припомнят, че масовата употреба на маски допринася за намаляване на смъртните случаи на дневна база. В момента този показател възлиза средно на 3,8 души.
Ако мерките се спазват, към октомври месец жертвите у нас ще са до една дневно. Но в противен случай, прогнозите са неблагоприятни. Очаква се скок на починалите от коронавирус до 14-17 души дневно.
Кривата на жертвите тръгва нагоре веднага след първите дни на месец септември, гласи американският доклад.
При неглижиране на мерките, прогнозите са за 903 смъртни случая в България до 1 октомври.
Засега у нас са регистрирани 211 жертви на коронавирус. Американските изследователи предупреждават, че при стриктно спазване на мерките, у нас ще има ръст на случаите до началото на август. След това ще се установи плато в кривата и се очакват редки смъртни случаи. При спазване на мерките починалите до 1 октомври у нас ще са общо 380 души.

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.