Спецсъдът нарушил правата на Таки

by npetrov
963 views

Обявеният от МВР за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки е спечелил първата си съдебна битка на 26 януари във Върховния касационен съд.
Издирваният от Интерпол Таки е обвиняем още от юни 2009 г. като лидер на престъпна група за наркотици от 18 души. Заради бягството му материалите срещу него са отделени. Докато Любо Чука, Камен Куката, Радо Слънцето, Боби Белята и други вече са подсъдими, Таки все още се разследва от прокуратурата.
През миналата година Таки се възползва от промените в НПК и поиска делото му да бъде разгледано в съда или прекратено, защото са изминали повече от 2 г. от началото на разследването.
През февруари м.г. спецсъдът не уважи молбата му. То е атакувано във ВКС. Адвокатът на Таки Илиан Василев обжалва определението пред ВКС.
Според решението на върховните магистрати от 26 януари правата на Аманатидис като обвиняем са нарушени, защото му е отказано разглеждане на делото, както пише в закона.
3 дни по-късно в спецсъда е образувано ново дело от друг състав, който да прецени дали да задължи прокуратурата да внесе обвинителен акт, или да прекрати разследването срещу нарочения за наркобос.

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.