Лоши новини за Иванчева

by npetrov
1 177 views

Кметицата Иванчева получи лоши новини от съда
Съдът отново поряза кметицата Иванчева и новините, които тя получи никак не са добри. Магистратите от Апелативния спецсъд отказаха да променят мярката й за неотклонение, научи БЛИЦ. От решението стана ясно, че замяната на мярката „домашен арест“ в по-лека мярка няма да се осъществи. Молбата на бившата кметицата на столичния район „Младост“ остава без уважение. 
Мотивите на магистратите са, че срокът за текущата наложена мярка не е прекомерен, както и това, че тя е поставена присъда на втора инстанция. 
Този юли магистратите осъдиха Иванчева на 8 години лишаване от свобода Нейната заместничка Биляна Петрова получи присъда за 7 години затвор. С най-лека присъда се оказа бившият кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров. Неговата присъда е за 6 години лишаване от свобода. 
В хода на делото магистратите приеха, че Иванчева е виновна не само за искането на подкуп, както бе установено на първа инстанция, но и за получаването на такъв. 
Припомняме, че през 2018 година тя бе задържана заедно със заместничката си Биляна Петрова. Тогава в колата им бе открита голяма сума пари. 
Според обвинението двете дами са поискали подкуп в размер на половин милион лева от строителния предприемач Александър Ваклин, като в замяна му обещали разрешително за строеж. 

Вижте още

Оставете коментар

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.