Гърция затегна здраво мерките

by npetrov
4 173 views

 
До петък важеше правилото един човек на 2 кв. м. в супермаркетите
Южната ни съседка Гърция затегна здраво мерките.
 
От вчера са в сила новите драконовски мерки в страната, съобщава изданието „Та Неа“.
 
Припомняме, че Гърция върна рестриктивната мярка съгласно която се позволява пускането на един човек на 9 квадратни метра. Ограничението бе премахнато на 25 октомври и ето, че от вчера (13.11.2021 г.) отново е в сила.
До петък в сила бе правилото да има един човек на 2 кв. м. в супермаркетите.
 
Тази рестрикция бе въведена, след като идеята за разрешаване на влизане на неваксинирани граждани в супермаркетите само с отрицателен бърз тест беше отхвърлена (поне за момента). До тази ситуация се стигна, след като бе счетено, че мярката е трудна за изпълнение.
 
Министърът на развитието Адонис Георгиадис заяви, че е обсъждана възможността неваксинирани граждани да влизат в супермаркетите с бърз тест. Големият проблем обаче възниква при прилагането на тази мярка.
 
„Разбира се, че се разглежда, но има проблеми. Обсъдихме го и на срещата с премиера и президента“, каза Адонис Георгиадис.
„Има някои наши съграждани, които дори няма да направят бърз тест и не можем да ги лишим от достъп до основни стоки“, подчерта министърът на развитието, отбелязва petel.bg.
 
 

Вижте още

Оставете коментар

Captcha − 1 = 3

* Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги Вие се съгласявате с това.